zondag 29 mei 2011

Wereldbeker Offenburg

Na Apeldoorn had ik gehoord dat ik mocht starten in Offenburg. Het zou mijn eerste wereldbeker wedstrijd worden. Donderdagochtend vroeg waren we vertrokken en om een uur of 11 kwamen we aan bij het parcours. Genoeg tijd om het rondje te verkennen en dat was ook wel nodig. Het was een hele mooie ronde en alle moeilijke afdalingen hadden ze een moeilijke naam gegeven...

Zaterdag precies midden op de dag was onze start. Ik mocht best wel vooraan starten en had zo ook een hele goede start. Ik lag meteen al heel goed en ging als een van de eerste het bos in. Na een hele ronde te hebben gereden zat ik op de 7e plek, maar wel met een paar meisjes kort achter mij. En moest zo toch nog een paar plekken prijs geven. Ik kwam te rijden met nog 2 andere meisjes. Zij daalden wat harder, ik klom wat harder. En zo wisselde het de hele tijd wie op kop reed. Aan het eind kreeg ik toch een gaatje en leek het er op of ik toch echt weg was. Als 9e ging ik de laatste ronde in. Ik schok er zelf helemaal van. Mijn eerste world cup en dan al 9e? Dat is wel heel knap. Terwijl ik dit dacht ging ik steeds harder. Zag een boom dichterbij komen. Voelde de boom, even later ook de grond. Een junior die ik net had ingehaald kon me ook niet meer ontwijken en viel bovenop me. Tja ik mag de meeste bomen dan wel voorbij gereden zijn, toch had ik deze boom beter ook niet kunnen knuffelen... Ik verloor hier nog wel een aantal plekken en kwam toch nog als 14e over de streep, in een deelnemersveld van 50 junioren. Het was echt een super leuke ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou kunnen rijden in een World Cup. Ik ben echt wel een beetje trots op mezelf!

3 opmerkingen:

  1. We zijn heel trots op je. Sandra en Eric!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gave outfit, en een nog veel mooiere uitslag! Echt superknap gedaan Britt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier mag je zeker trots op zijn Britt:) Niet te vaak bomen knuffelen hè, bomen hebben niet zo een hoge aaibaarheidsfactor;)

    BeantwoordenVerwijderen