zondag 1 mei 2011

Houffalize Bike Festival


Dit jaar was er dan wel geen wereldbeker in Houffalize maar als nog was er een groots spektakel  in het mountainbike mekka van  Belgie. Ik heb er lang naar uit gekeken om hier te mogen rijden. Het is zo'n onwijs gaaf parcours, echt een van mijn lievelingsparkoersen. Dit jaar mocht ik voor het eerst de steen bij de brandweer af in de wedstrijd en de tuin (Fosse d'ourt) zat er ook weer in. Hoewel ik eerdere jaren wel een beetje schrik had van deze afdalingen vond ik ze dit jaar eigenlijk het leukste van alles.

Woensdagavond gingen we er al naartoe en toen wij donderdagochtend ons eerste rondje in de regen hadden gemaakt (Ja echt waar het regende) hebben we de rest van de week prachtig weer gehad. Het werd pas echt druk op het parkoers op vrijdag.
Zaterdag om 3 uur was de start van mijn wedstrijd. Mijn broer (Kjell) had om 10.30 uur al moeten rijden en had het heel goed gedaan om als 3e te kunnen finishen!
Mijn achterband was voor de start een beetje zacht en om maar geen risico te nemen had ik maar het wiel van mijn broertje genomen (hij was er immers 3e mee geworden, al schepte dat wel metteen verwachtingen...) Mijn start ging vrij goed en ik kon meteen wel mee met de kopgroep. Al zat ik even daarna wel op een klein gaatje. Marlo Koevoet kwam me voorbij en zij reed me weer terug naar Annefleur Kalvenhaar. Even verder op reed ik tussen Marlo en Annefleur in. Annefleur heeft me gelukkig niet meer ingehaald en door een fout van Marlo in de afdaling van de tuin haalde ik haar ook weer in. Inmiddels was ik bijgehaald door een Italiaanse die me voorbij stak. Zij klom me echt te hard. Ik kreeg opeens ook in de gaten dat ik 3e lag want zelf was ik toch echt van mening dat er nog meer voor me moesten zitten. Maar als iedereen het tegen je roept hoop je toch dat ze zich niet verteld hebben. Maar ook over de finish twijfelde ik er nog wel even aan... Op het podium met een fles La Chouffe in mijn hand geloofde ik het wel. Alleen dachten de Zwitserse winnares en de Italiaanse dat La Chouffe iets was met bubbels en begonnen als een gek te schudden... (Ik schudde stiekem ook wel mee, tja na zo'n wedstijd kon ik niet meer zo goed nadenken)

Echt super blij ben ik met het resultaat, ik denk toch dat het aan het wiel heeft gelegen... Ik zit nu nog in Houffalize, het is nu opvallend stil en rustig in het dorpje, zo anders als 3 uur geleden. Wel echt jammer dat het zo snel allemaal weer voorbij gaat.

1 opmerking:

  1. Mooi gereden in zo'n internationaal deelnemersveld! Gefeliciteerd!

    Jason Schreurs
    http://www.jasonschreurs.tk

    BeantwoordenVerwijderen