zondag 30 januari 2011

Nieuw team, Noord-oost en Landelijke geschaats en nog zo veel meer gedaan.

Al lange (veel te lange) tijd niks geschreven op mijn blog. Waarschijnlijk juist omdat ik te veel mee maakte en het te druk had met andere dingen.

Om te beginnen ga ik (en mijn broertje) dit seizoen voor Cube-Nutswerk team rijden. Het was al enige tijd bekend en het staat nu ook op mijn eigen blog. Ik heb veel zin in het (nieuwe) seizoen in mijn nieuwe kleertjes en superbike! Gelukkig komt maart al snel dichterbij.

Een paar weken geleden hoorde ik plots dat ik me geplaatst had voor een Noord-Oost regio wedstrijd van het schaatsen. Via deze wedstrijd kun je, je plaatsen voor het NK. Ik dacht altijd dat ik daar veel te slecht voor was maar plots stond ik als 15e geplaatste op de lijst 'genodigden'.De eerste dag werd gereden in Heerenveen. Mijn 500 meter ging best goed en maar net langzamer als mijn pr. Daarna zou ik een 1500 meter rijden. Deze 1500 m. ging sneller voorbij dan al mijn vorige en ik kwam dan ook in een dik nieuw pr over de streep. De volgende dag zou vereden worden in Groningen. Om het allemaal een beetje lastig te maken wilde Kjell liever het gewestelijk kampioenschap marathon rijden in Deventer. Een heel geregel om iedereen op de juiste plaats te krijgen maar uiteindelijk stond ik in Groningen aan de start van de 3 km. 4 minuten en 51 seconde later kwam ik over de streep en weer in een nieuw pr. Maar het mooiste was nog dat er omgeroepen werd: De snelste tijd tot nu toe is gereden door Britt van den Boogert in 4.51.80. Helaas waren er daarna er nog een paar sneller mijn tijd. Maar deze tijd was wel genoeg om nog een aantal meisjes voorbij te gaan in het klassement met als gevolg dat ik me (per ongeluk) plaatste voor de landelijke selectie in Haarlem. (de eerste paar van de Noord-oost plaatsen zich rechtstreeks voor het NK, de eerste 12 daarachter plaatsen zich voor de landelijke selectie. Hiervan gaan weer de eerste 9 of 11 door naar het NK. Lekker ingewikkeld he?)

Landelijke Selectie Haarlem
De eerste dag reden we de 500 meter en de 3 kilometer. Ik zat al in de eerste rit van de 500 meter. Het startschot ging en Britt bleef staan, waarom zou ik immers gaan schaatsen als ik heel goed stil kon blijven staan bij de start... Mijn opening was dus idioot slecht en mijn rondje was eigenlijk ook niks. Het gevolg was dat ik al een seconde had verloren op mijn 500 m. en maak dat nog maar eens goed op een 3 kilometer. Dat lukte ook niet en mijn eerste dag was dus niet goed. De tweede dag ook niet. Maar wel een hele leuke ervaring om mee te mogen doen, van te voren had ik nooit gedacht dat ik hier aan de start zou mogen staan en dus heb ik zeker wel genoten (alleen niet hard geschaatst, tja klein detail)

Zo een lang verhaal over verschillende dingen. En als je denkt is dit alles wat je hebt meegemaakt sinds je laatste post dan kan ik je vertellen: Nee! Ik ben nog op trainingskamp geweest in Collalbo waar ik mee mocht met de Gelderse Selectie, ik heb geschaats op natuurijs, toetsweek gehad, nog meer wedstrijden geschaatst (die het vermelden niet waard zijn) en nog veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten