zaterdag 18 juli 2009

Nederlands Kampioenschap Noorbeek 18 jun. 2009

Het parcours was niet echt wat je verwacht in Zuid-Limburg. Ik had echt gehoopt dat het veel klimmen zou zijn en leuke technische stukjes. Maar omdat sommige mensen dassen belangrijker vinden dan een mountainbikewedstrijd kon de organisatie niet het parcours bouwen die ze hadden gewild... Het parcours was meer: hier is een grasveld (ZONDER dassen), pak een grasmaaier, maai een parcours en dan nog wat lintjes die over het veldje heen slingeren. Klaar is kees. Al die grasvelden waren wel heel zwaar (en hobbelig) en dat maakte het rondje een heel zwaar rondje met af en toe nog best technische stukjes.

Ik had een goede start en lag in de eerste bocht vierde. Na de bocht zakte ik een beetje best wel veel af en voordat we de eerste klim op gingen lag ik laatste. Ik haalde op de eerste klim en daarna er nog wel een paar in en kwam al snel op een achtste plek te rijden. In de tweede ronde werd ik, vlak voor een afdaling met een drop, ingehaald door Daniƫlle Meijering. Ik wist dat zij niet altijd het klimmetje na de drop kon fietsen en haalde haar weer in. Toen kwam ik het klimmetje wel op en zij volgens mij niet. Zo kreeg ik een gaatje. Een paar klimmetjes daarna kwam ik ook op. Het gat werd nog groter en ik heb haar de rest van de wedstrijd niet meer gezien.
Op het eind van de tweede ronde was ik ook iets dichterbij Romy de Bruijn gekomen. Eerst zag ik haar niet en toen 200 meter voor me of zo. Haar ketting liep er op een klimmetje af en toen werd het gaatje nog kleiner. Maar ze reed te hard voor mij en ik ben niet meer bij haar gekomen. Ik ben 8e geworden. En heb nog tevreden naar de andere wedstrijden gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten