maandag 29 juni 2009

Benelux cup Habay-la-Neuve (Be) 29 jun. 2009

Na een eindje (.... km) rijden kwamen we aan in het nieuwe Habay, Habay-la-Neuve (er bestaat ook een oud Habay, Habay-la-Veielle, maar ik vond sommige huizen in Habay-la-Neuve er al oud uit zien, dus ik weet niet hoe die huizen er daar uit moeten zien.) We zaten in een huisje in Anlier, ong. 6 km van het parcours af. Dat was een beetje een gat... Dus wilden we meteen die vrijdagavond ontdekken waar het parcours was. ( Kjell moest zaterdag al rijden dus we waren al vrijdagavond weggegaaan. Dan waren we in ieder geval op tijd...) We hadden het adres van het parcours thuis laten liggen... Wij aan een dronkelap (ik snap nu wat ze doen in zo'n gat, niet dat ik nou echt in een stad woon...waarschijnlijk is het nog kleiner dan Habay-La-Neuve, maar bij ons gaan er ook altijd wel veel mensen naar het cafe) en wonder boven wonder wist die niet (meer) waar het parcours is. Na nog vier andere (nuchtere) mensen te vragen, hadden we eindelijk iemand gevonden die het wist. En zo hadden we het parcours toch nog gevonden.
Zaterdag hadden we meteen het parcours ingereden. Het was een mooi rondje met een paar lastige stukjes. Het meeste was gewoon leuk en goed te fietsen (voor mij dan). Totdat het keihard (op z'n Limburgs) begon te regenen en te onweren. Ook wel sneu voor de amateurs, want die moesten gewoon starten. Volgens mij (ik was naar binnen gevlucht en heb dus niks van de wedstrijd gezien) konden ze bijna nergens fieten. Ze hadden ook meer aan een paar goede hardloopschoenen dan aan modderbanden...
Het parcours was zondag wel redelijk opgedroogd en op uitzondering van een paar stukjes kon je het meeste nog wel fietsen. Het weer was nu in ieder geval super lekker!
Onze start ging een beetje raar. We moesten eigenlijk 1 min achter de nieuwelingen aan starten, maar omdat er een paar junioren te hard reden en ze lang hadden moeten wachten op een dame moesten we plots toch tegelijker tijd starten. Dat was alleen niet echt duidelijk gezegd. Mijn start ging verder best goed. Ik hou ook altijd wel van zo'n startklim. Vlak na de start zat ik achter Lisa Schrooder. Maar niet zo lang, want toen reed ik in de sloot. Je moest eigenlijk over een bruggetje. Alleen mijn achterwiel schoot weg en toen reed ik zo naar beneden. Gelukkig was ik niet gevallen. Ik wist ook dat er in die sloot niet zo veel water zat, dus voor de verkoeling hoefde ik het ook niet te doen. Ik verloor ook best wel wat tijd met deze actie. De rest van de wedstrijd ging ook niet zo heel lekker. Ik moest lopen op stukken, die ik met inrijden nog wel kon fietsen. Ik was dus gewoon niet zo handig bezig... Ik werd nog 11e en vond het wel een heel leuk weekend en het droge parcours ook heel leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten