maandag 5 juli 2010

Sankt-Vith

Hoewel de naam erg Frans klinkt spreken ze in Sankt-Vith toch echt Duits. Dus de biertafels, kuchen en bratwursten waren er weer bij. 


Omdat Kjell en ik eigenlijk klaar moesten zijn met de toetsweek en dus zo'n beetje vakantie hebben leek ons het wel leuk om vrijdagavond al naar Sankt-Vith af te reizen. We hadden daar een jeugdherberg geboekt. Na vrijdagavond al het halve parcours te hebben gelopen met Lisanne en Dyonne Bouwmeester begon het toch wel heel erg te kriebelen om het te fietsen. Zaterdag het parcours dus verkent en Dyonne aangemoedigd die 3e was geworden.


Zondag was onze wedstrijd om half tien. Mijn start was heel goed en zat heel even in de "kopgroep" met Lisa, Laura en Julia. Laura scheurde alleen haar ketting (in mijn Vlaamse woordenboek is dat Vlaams voor: ketting breken, maar ja ik weet niet of mijn woordenboek heel up-to-date is dus misschien zeggen de Vlamingen dat niet zo.). Ik zat achter Laura en kwam zo ook op een gaatje te zitten. Lisa en Julia liepen op mij uit en Elise Marchal en Steffi Derveaux kwamen dichterbij mij. En toen ik er een ronde op had zitten kwam Elise mij voorbij. Ik heb nog een klein stukje met haar mee kunnen rijden maar moest haar op een gegeven moment laten gaan. Ook Steffi kwam mij voorbij en samen zijn we verder gereden. In de laatste ronden kon ik Steffi voorbij in de laatste echte klim. Ik sloeg toen een gaatje wat ik tot de finish heb kunnen houden. Zo kwam ik op het schone parcours als 4 over de meet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten