zondag 6 september 2009

NRW cup Hagen 6 sept. 2009

Weer een keer lekker vroeg op. Dit keer kon ik wel slapen in de auto, dus had ik liever gahad dat mijn pa een beetje langzamer had gereden, want dan kon ik nog langer slapen... Toen we in Hagen waren konden we nog ff het parcours verkennen. Het was een leuk rondje, hier en daar wat glibberen, modder of gladde wortels. (het had daar blijkbaar geregend).
Ze hadden bij de groep voor ons een beetje verkeerd in geschat hoe lang die over een rondje zouden doen, waardoor wij wel een kwatier (zo voelde het) bij de start moesten wachten, want ze hadden ons wel gewoon om de normale tijd opgeroepen. Omdat ze een beetje waren uitgelopen hoefden we nog maar 2 rondes te rijden i.p.v 3 of 4. In Duitsland is het gebruikelijk om iets korter te rijden dan de tijd. Terwijl je in Belgie altijd minstens een uur moet rijden.
Ik had en hele slechte start, omdat voor mij een jongen niet in zijn pedalen kon komen en ik dus moest uitwijken. Daar reed alleen ook een jongen die niet zo handig bezig was dus ik moest nog verder uitwijken. Gelukkig was de start een hele mooie startklim en kwam ik boven als 2e meisje. Al vrij snel had ik Majlen (de nummer een) ingehaald en ging als eerste de tweede en laatste ronde in. Bij een technische afdaling was een jongen voor mij aan het klungelen en moest ik dus weer van mijn fiets af. Waardoor Majlen weer bij mij kwam. Ik had al weer heel snel een gat van 20 meter op haar alleen toen viel ik over een gladde wortel. Mijn rem omhoog, stuur schreef en een heel mooi blauw been. Omdat mijn rem omhoog stond kon ik niet meteen op mijn fiets springen en haalde ze me weer in. Ik durfde toen niet meer zo goed alle afdalingen af te rijden en werd dus dik tweede. Ik vond wel dat ik heel goed had gereden tot mijn val en was op zich wel tevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten