woensdag 21 september 2011

Beringen

Afgelopen weekend waren we voor het eerst sinds lange tijd weer te vinden bij onze zuiderburen. Het decor voor deze wedstrijd was de mijnterril in Beringen, waar een schitterend, vernieuwd parcours was aangelegd. Wel met twee drops waarvan er een was die ik niet durfde te nemen of we kunnen het er ook gewoon op houden dat ik het omweggetje/ de chickenrun gewoon leuker vond (en daardoor maar niet over de drop ging)... De rest van het parcours was zwaar en leuk. Omdat we zaterdag aangekomen waren, maar onze wedstrijd pas de dag erna was, sliepen we in een leuk bed en breakfast (alleen hadden wij de optie zonder ontbijt genomen...). En hoewel we de regen toch duidelijk konden horen was het parcours nog redelijk droog gebleven.

Mijn start was gewoon niet goed. Ze hadden de start plots nog iets versmald en daardoor viel er iemand recht voor mijn neus. Het meisje naast mij ging hierdoor stilstaan, zodat ik er ook niet omheen kon rijden waardoor ik eerst weer iets achteruit ging en zo kon ik er pas langs. Echt veel tijd had ik niet verloren en al snel had ik de meeste meisjes weer bijgehaald. Nog diezelfde ronde had ik al een gat gekregen en had ik ook al best veel nieuwelingen ingehaald. Behalve dat de nieuwelingen op het parcours reden, waren ook de junioren op het parcours. Zij waren twee minuten eerder gestart dan wij, maar reden zo veel harder dat al snel de eerste junioren mij in kwamen halen. Dit was wel leuk want op sommige punten kon je zo toch even aanpikken bij die jongens. Ik was helemaal verbaasd dat dit me ook echt wel goed lukte! Al was het niet zo lang...
Ik lag al een stukje voor op de andere meisjes en was als enige nog niet ingehaald door de nieuwelingen. De jury vroeg of ik nog een rondje wilde rijden of dat ik wilde stoppen (omdat ik een aantal keer net voor de eerste nieuweling aan reed en ik niet altijd even blij was met een rondje extra, vroegen ze nu maar wat ik het liefste wilde). Het rondje was echter zo leuk dat ik nog wel een 5e rondje er achteraan wilde maken. Het was mijn laatste wedstrijd in BelgiĆ« van dit seizoen en het was leuk om ook deze wedstrijd te kunnen winnen. Volgende week (dus aankomende zondag) nog een wedstrijd het Benelux kampioenschap in Zoetermeer en dan zit het seizoen er op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten