zondag 31 oktober 2010

Al een poos niet meer geschreven maar wel heel veel beleefd. Het mountainbikeseizoen is dan wel afgelopen maar het schaatsen is alweer begonnen en zo heb je altijd wel iets om op je blog te zetten...


Het begon allemaal lang, lang geleden in een stadje hierver vandaan (nou ja, het begon ong. 2 weken geleden in Tilburg, niet bepaalt hierver vandaan maar ja). Daar hadden we trainingskamp, iedere ochtend schaatsen en 's middags mountainbiken of spierpijnkweken met van die schaatssprongen (maar iedereen die slim was koos iedere dag voor het mountainbiken). Het was super gezellig, alleen een beetje kort.
Zaterdagavond maar een regiomarathonnetje gereden, voor het eerst 40 ronden. En ik vond 4 rondjes met inrijden al loei zwaar! Maar toen had ik het heel slim bekeken, je moest je laten dubbelen en dan hoefde je er maar 35 minder. Nou ja het was niet helemaal de bedoeling. Ik had al in de gaten dat er 2 meiden weg wilde rijden maar het drong pas net iets te laat tot me door. Waardoor ik, als enige in de achtervolging ging, maar wel net een paar seconde te laat en ik kwam tot een meter of 5 bij ze maar niet meer bij ze. Maar weer in laten lopen door het peloton en het duurde niet lang of de koplopers kwamen bij ons. En tja, hoeveel ronden moest ik toen nog? Want het was mijn eerste marathon en ik wist niet hoeveel ronden de "gedubbelde" moesten rijden. Dus ik begon het te vragen aan zo'n beetje iedereen in het pelethon maar niemand wilde antwoord geven! Dus toen kwam ik er met nog 2,5 ronde te gaan er achter dat ik nog meer een paar rondjes moest. Ze gingen toen nog niet zo hard en dus ging ik maar meteen aan. In de bocht nog even door een van de koploopsters (die dus weer in het peloton zat) naar de buitenkant geduwd maar ik kwam wel op kop. En in de laatste honderd meter werd ik door nog maar 1 meisje voorbij gereden. Ik was dus 4e.
Zondag ook nog een langebaanwedstrijd gereden 500 en 1500 meter, nou die ging wel redelijk. Ik bleef wakker dus ik kon ook nog wel redelijk schaatsen en kwam over de finish. (in 46.81 op de 500 en 2.22.?? op de 1500 meter)
Een week naar school en vrijdagavond weer een wedstrijdgereden in Duitsland op een buitenbaan. Het was alleen wel lastig om daar het ijs te kunnen vinden. Maar onder een laag soort sneeuw kon je toch echt wel iets vinden wat op schuurpapier, eh ijs leek of moest zijn. Echt wondertijden kon je dus niet verwachten maar ik vond het nog niet echt tegenvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten