dinsdag 24 augustus 2010

Muur van Geraardsbergen

Al een hele poos niets meer geschreven... Heb vakantie he! Zijn naar Italie geweest om daar naar de WorldCup te kijken in Val di Sole, heb het XCO parcours gefietst, de down-hill gelopen (en deed daar 2 uur over... ) en de 4-cross gemist. En de week daarvoor zat ik in Erfurt om te schaatsen in de zomer. En ik moet zeggen dat het lekker koel was.
Voordat ik allemaal naar het buitenland was geweest heb ik het NK nog gereden. Daar ben ik 5e geworden. Het was een zware wedstrijd. 


De eerste wedstrijd na al die vakantie's was Geraardsbergen. Wat in Nederland nooit had gekund kon hier wel... Het parcours ging door het centrum en door het park, op de muur van Geraardsbergen. Het was dus een klimparcours. Ik vond het een heel mooi parcours en ook heel veel sfeer hebben omdat je zo door dat parkje heen ging en door het centrum. 


De start was de muur op, precies op dezelfde manier als de Ronde van Vlaanderen dat eerder in het jaar doet. Ik mocht als eerste op stellen en was ook goed weg. En reed op 2e positie, toen Elise Marchal langs kwam zetten en ik er vol achter aan moest rijden wilde ik er nog bij komen. Al vrij snel zat ik erbij en kwamen wij samen als eerste boven aan en gingen ook als eerst het bos in. De eerste ronden ging goed. Daarna zette Elise aan bij een lange klim. In het begin kon ik nog mee komen, maar ik merkte al dat ik beter mijn eigen tempo kon gaan rijden. Die van Elise lag gewoon te hoog. (op dat moment maakte ik ook een stuurfoutje en moest ik van mijn fiets af en haar laten gaan...) Zo heb ik nog 2.5 ronden mijn eigen tempo gereden en kwam als 2e over de streep. Ik was zeer tevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten